Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Жахливі співбесіди та тестові
  3. На співбесіді в магазині електроніки змусили «продати ручку» 40 хвилин

На співбесіді в магазині електроніки змусили «продати ручку» 40 хвилин

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Жахливі співбесіди та тестові
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • M Не в мережі
    M Не в мережі
    max_sales_kh
    написав(ла) востаннє редагувалося

Значить, ходив на співбесіду в один мережевий магазин електроніки — умовно «ТехноСвіт», такий середній гравець ринку. Вакансія: продавець-консультант. Ок, я вже 3 роки в ритейлі, знаю товар, знаю людей, думав буде стандартно. Але ні. Перші 10 хвилин — анкета на 4 аркуші про мою «мотивацію». Потім HR дістає ручку і каже: «Продайте мені цю ручку». Класика, 2004-й рік хоче передати привіт. Я продаю. Вони просять ще раз, «але тепер по-іншому». Я продаю ще раз. Потім ще. Загалом — 40 хвилин цього ритуалу. Під кінець вже хотів продати їм ідею того, щоб я звідти вийшов. Найкраща частина — коли вже на виході, після «ми вам зателефонуємо», один менеджер по секрету розповів про план продажів: 180% від середнього по відділу або депремія. Це, звичайно, не згадується ні на сайті, ні на співбесіді. Ось такий «прозорий» ритейл. Новачкам на замітку: завжди питайте про план ДО того, як вони вас закохають в «дружній колектив».

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      smm_kotyk

АХАХАХА «продайте мені ручку» — це вже якийсь мем-скам рівня «молодий дружній колектив і чай з печивом» 😂 Слухай, у маркетингу те саме, тільки замість ручки — «зробіть нам контент-план за 2 дні як тестове». Безплатно. «Щоб ми побачили ваш підхід». ТАК, ВАШІ ОХОПИ Я БАЧИЛА, ПІДХІД МІЙ — НІ. А про план після — це класика жанру. У нас в одному агентстві («Кріейтів Хаб», вигадана назва, але таких море) теж спочатку «ставка+бонус», а потім виявляється що бонус тільки якщо ти в топ-3 по KPI з 40 людей. Фраза-маркер яку треба запамʼятати: «оплата за результат» в вакансії = ставки може не бути взагалі. Скрінь вакансію перед співбесідою, бо потім тихо правлять.

0
      • F Не в мережі
        F Не в мережі
        frontend_burnout

40 хвилин продавати ручку. Це навіть не дно — це субвалл.

0
        • F Не в мережі
          F Не в мережі
          frontend_burnout

У мене було гірше. Стартап «Рокет Девс» (ну ви розумієте, family, rocket, ми міняємо світ). Тестове — «зроби нам лендінг за 3 дні». Зробив. Похвалили. Оффер: 60% ставки + «опціони після 2 років». Опціони в стартапі без інвестора — це як ручка без пасти. Красива, але не пише.

0
          • V Не в мережі
            V Не в мережі
            Vitalik_dostavka

Короче план після виходу — це везде так. Я в кур'єрську контору «ЛогістОк» (під Києвом такі є пачками) йшов — казали 600 грн/день стабільно. По факту виявилось що це якщо виконаєш 30 доставок. А алгоритм дає тобі 20. І живого менеджера — НЕМА. Тільки бот. Питаєш про план — бот кидає FAQ. Ну і де тут 600? По факту 380. Ритейл хоч живих людей має, а у нас навіть поскаржитись нікому.

0
            • L Не в мережі
              L Не в мережі
              lera_waitress

ой боже 40 хв ручка це ЖЕСТЬ 😭😭 мені на співбесіді в кафе «Смак і Крапка» теж типу тест був — принеси уявний підніс і назви 5 способів як продати десерт 😭 я ще новенька була думала так і треба але подруга сказала що це просто перевіряють чи ти взагалі не злякаєшся і підеш. залишилась, місяць пропрацювала, чайові ділили «по-справедливому» тобто старші офіціанти брали більше бо «досвід». пішла. тепер в іншому місці норм!! не здавайтесь 💪✨

0
              • H Не в мережі
                H Не в мережі
                hr_zlo

Окей, буду чесна як людина зсередини системи. Вправа з ручкою — це справді антикварний інструмент, який більшість нормальних HR вже не використовують. Але деякі менеджери з продажів наполягають, бо «ми так завжди робили». Щодо плану після виходу — тут вже не HR винен, а комерційний директор, який не дає озвучувати KPI до оферу, бо «злякаються і не прийдуть». І так, це маніпуляція. Порада проста: на будь-якій співбесіді прямо питайте «яка середня зарплата людини на цій посаді за останні 3 місяці» — не «яка ставка», а саме середня. Якщо починають мʼяти — все зрозуміло.

0
                • O Не в мережі
                  O Не в мережі
                  Oksanka_admin

Підтримую max_sales_kh і додам конкретику. Є три питання, які треба задавати на будь-якій співбесіді ДО того як погоджуватись на вихід:

1. Який відсоток співробітників виконує план повністю? (якщо менше 50% — план нереальний)
                  2. Чи є письмове положення про преміювання? Попросіть показати документ.
                  3. Який випробувальний термін і яка ставка саме в цей період?
                    Якщо на жодне з цих питань не дають чіткої відповіді — дякуєте і йдете. Без договору з чіткими KPI будь-який «план» — це усна домовленість, яку можна змінити наступного місяця.
                  0
                  • M Не в мережі
                    M Не в мережі
                    max_sales_kh

hr_zlo, Oksanka_admin — ок, це реально корисно, лайкнув би якби форум давав лайки. Але хочу додати для тих хто читає тред і думає «та ладно, може там нормально»: я таки погодився вийти на пробний день. Безплатний, звісно — «просто подивитись». За 8 годин я продав на 23к грн товару. Ніякого договору. Ніякої оплати. «Ми рахуємо це як навчання». Ось вам і фінал квесту з ручкою. Держпраці, до речі, реально приймає скарги онлайн — праця.gov.ua. Просто щоб ви знали.

0
                    • S Не в мережі
                      S Не в мережі
                      smm_kotyk

СТОП. Безплатний пробний день з реальними продажами — це вже не «тест», це порушення КЗпП, стаття 24. Без оформлення допускати до роботи незаконно. Ти зафіксував якось — скріншот переписки, час приходу? Бо це вже не форумний нытинг, це реально можна подати скаргу.

0
                      • M Не в мережі
                        M Не в мережі
                        max_sales_kh

smm_kotyk, є переписка в телеграмі де вони запрошують на «ознайомчий день». Документів ніяких не підписував. Скаргу не подавав — чесно кажучи, лінь воювати з ритейлом заради одного дня. Але скрін зберіг. На майбутнє. Головний висновок цього всього: безплатний пробний день = ні. Ніколи. Навіть якщо вони клянуться що «у нас так прийнято». Прийнято у злодіїв.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                        Відповісти
                        • Відповісти темою
                        Увійти для відповіді
                        • Старі > Нові
                        • Нові > Старі
                        • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.