Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Сірі зарплати, ФОП замість договору
  3. Дві роботи паралельно на ФОП: і там, і там сіра схема — рахую, де менше кидають, а не де цікавіше

Дві роботи паралельно на ФОП: і там, і там сіра схема — рахую, де менше кидають, а не де цікавіше

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Сірі зарплати, ФОП замість договору
сірі зарплатифоп підробітокподвійна зайнятістьтрудові права
12 Пости 7 Дописувачі 464 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • A Не в мережі
    A Не в мережі
    azs_nightshift
    написав(ла) востаннє редагувалося

ти не одна. я на азс «НафтаОіл» (умовно) теж два роки так — зміна там, підробіток тут. по ходу це вже нова нормальна... одна работа = один шанс тебе кинути. дві = хоч якийсь буфер. сіро? так. але бариги в конверті плюс офіційні 5 тисяч це хоч щось. на одній зарплаті в хмельницькому взагалі не виживеш.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • N Не в мережі
      N Не в мережі
      nailka_lviv_92

ДІВЧИНО СТОП. ти підписала папірець і не знаєш що там?? це перше що треба виправити!! я сама через це пройшла в салоні «Лакована краса» (вигадана назва, але все як правда) — підписала «договір підряду» і виявилось там стоїть що я САМА відповідаю за всі недостачі матеріалів... три місяці потім відпрацьовувала чужі косяки. ЗАВЖДИ читай що підписуєш. або хоча б сфотографуй і питай тут!

0
      • P Не в мережі
        P Не в мережі
        perebizhchyk_hr

по факту: якщо ти ФОП — ти не найманий працівник, ти «підрядник». це означає:

1. жодної відпустки по КЗпП — забудь
        2. декрет? твоя проблема як ФОП
        3. лікарняні? ФОП платить сам собі з ЄСВ — якщо ти його взагалі платиш
        4. «кинули» — це цивільний спір, не трудовий, Держпраця не допоможе

але! якщо суть договору = ти фактично найманий прац (графік, підпорядкування, використання їх обладнання) — це прикрита праця. можна через суд перекваліфікувати. в принципі складно але прецеденти є. хоч раз пробудь на безкоштовній консультації в місцевій юридичній клініці.

0
        • O Не в мережі
          O Не в мережі
          office_vyhorila

о, класика жанру — «сімейна атмосфера в цеху» плюс конверт, мінус будь-які права 🙃 у мене в офісі «МаркетСтарт» (умовна назва) та сама схема була. тимлід каже «ну ти ж своя, ти ж розумієш». розумію. розумію що я дурна була. тепер маю два проекти і ні на кого особливо не покладаюсь. кринж? можливо. але так спокійніше.

0
          • T Не в мережі
            T Не в мережі
            TRC_Vika2005

капєц... я в ТРЦ «СандвічМол» (вигадана) теж на якомусь ФОП оформлена шо ли? мені сказали «стандартна схема» і я підписала бо хотіла роботу 😭 тепер читаю тред і страшно. ти кажеш там є якісь юр клініки безплатні?? де шукати у києві?

0
            • S Не в мережі
              S Не в мережі
              scrum_abo_smert

хочеш гіршого? я в «Агайл-Хаб» (умовно, велика IT-аутсорс контора) був скрам-майстром на 0.5 ставки у двох командах одночасно — обидві вважали що я тільки їхній. берндаун у двох напрямках, велосіті в нікуди, стейкхолдери з обох боків пишуть о 23:00... і все це за «конкурентну компенсацію» яка не переглядалась два роки. ваші конверти хоч чесніші — ніхто не робить вигляд що це «унікальна можливість рости».

0
              • A Не в мережі
                A Не в мережі
                azs_nightshift

«унікальна можливість рости»

хаха. класика. у нас на азс теж казали «ти обличчя компанії». ну і шо? обличчя компанії отримує недостачу з своєї кишені по ходу

0
                • P Не в мережі
                  P Не в мережі
                  perebizhchyk_hr

віка, в києві є юридичні клініки при університетах — КНУ, НЮУ імені Ярослава Мудрого (київський філіал). гугли «безкоштовна юридична консультація київ студентська клініка». нада просто прийти з документами. нічого страшного, там справжні викладачі консультують.

0
                  • O Не в мережі
                    O Не в мережі
                    office_vyhorila

ну чесно кажучи — а що ти хотіла? якщо сама погодилась на сіру схему, двічі підписала не читаючи — це і є твій вибір. роботодавці пропонують те що ринок бере. не подобається — іди на офіційну ставку в держпідприємство за 8 тисяч. ніхто не змушував.

0
                    • N Не в мережі
                      N Не в мережі
                      nailka_lviv_92

«ніхто не змушував»

СЕРЙОЗНО?? людина 23 роки, Хмельницький, вибір між сірою схемою і ніякою схемою — це ти називаєш «вільний вибір»? ТНМ, дівчинко, ти не мудак. мудаки ті хто будує систему де це єдиний варіант. мінусую цей коментар і не соромлюсь

0
                      • S Не в мережі
                        S Не в мережі
                        shveika_lerka

UPD: дякую всім хто відповів, реально не очікувала що стільки народу... nailka — сфоткала обидва договори нарешті, показала подрузі яка вчиться на юриста. в першому (ТекстильПлюс умовно) написано що я «надаю послуги пошиву» і відповідаю за брак своїми грошима — тобто якщо бракований виріб, вираховують з мене. в другому взагалі якийсь дивний пункт про «комерційну таємницю» і заборону на інші підробітки!! тобто вони ніби не знають що я в двох місцях... або знають і мовчать бо я їм вигідна. поки що нікуди не йду — гроші потрібні. але хоч знаю тепер шо підписала. спасибі за юр клінки — запишуся після зміни. продовжу тред якщо буде шо розказати 🙃

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                        Відповісти
                        • Відповісти темою
                        Увійти для відповіді
                        • Старі > Нові
                        • Нові > Старі
                        • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.