Шеф сказав «без службової не виплачу» — окей, написав службову на 4 сторінки за КОЖЕН день затримки
-
Перш за все, уточню кілька речей для всіх хто читає.
-
Стаття 115 КЗпП України: заробітна плата виплачується не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів. Будь-яка затримка — порушення.
-
За кожен день затримки нараховується компенсація відповідно до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати».
-
До Держпраці — правильне рішення. Але паралельно: заява до прокуратури (ст. 175 ККУ — умисна невиплата ЗП) та позов до суду на стягнення боргу + компенсації.
Автору: уточніть, чи є у вас трудовий договір і чи офіційно оформлені? Від цього залежить стратегія.
-
-
Офіційно. Трудовий договір є. Наказ про прийняття є. Зарплатна картка — та ж банківська, що і в договорі. Все чисто з мого боку.
-
ЧЕКАЙ. 47 аркушів. Зареєстрованих. Через секретаря.
Ти не QA, ти — архітектор корпоративної помсти. Я плачу від краси цього рішення.
Геннадій Вікторович сидить зараз у кріслі і дивиться в стелю і думає «де я облажався». А облажався він рівно в момент коли придумав цю «службову на кожен чих» систему. Сам собі капкан поставив, сам і зайшов.
Оце і є вся ваша «корпоративна сімʼя», дітки.
-
Харашо зроблено хлопче. Я таке бачив іще в 2003-му на заводі під Запоріжжям — там теж любили папірці. Начальник цеху говорив «без заявки нічого не роблю». Ну так хлопці з обслуговування стали подавати заявку на КОЖНУ лампочку окремо. По три сторінки кожна. Він тиждень підписував. Потом перестав вимагати заявки.
Це старий прийом. Работает. Перевірено.
Тільки от в держпрацю — правильно. Бо словами таких як Геннадій не переконаєш, тільки папірці з печатками розуміє. Ну дак і дай йому папірці.
-
З точки зору процесів це геніально чисто.
Ти, по суті, зробив ескалацію за їхньою ж процедурою. Вони встановили правило «службова записка = умова виплати» — ти його виконав. 47 разів. З реєстрацією.
Тепер у Держпраці є документальне підтвердження:
a) що ти вимагав виплату (є записки)
б) що вони отримали вимогу (є підписи)
в) що не виплатили (є банківська виписка)AHT твоєї скарги в інспекції буде мінімальний — все задокументовано. Ти прийшов з готовим кейсом. Вони ледве встигнуть кави налити.
-
стривай а «базарчик» це такий де логотип помаранчевий і офіс на дніпровській набережній? і ще HR там така Ліна яка завжди говорить «ми як сімʼя»?
бо мій кент там пів року тому звільнився якраз через те саме. казав зп тримали «до першого» а перше переносили. по ходу там це система а не збій
-
Не коментую деталі публічно. Справа в процесі.
-
ми як сімʼя
Класика. «Ми як сімʼя» зазвичай означає «ми будемо порушувати твої межі і не платити, як справжня дисфункційна сімʼя». Це не feature, це bug design.
-
АВТОР повертайся з апдейтом!! підписалась на тред, хочу знати чим закінчилось з держпрацею. просто лишай UPD у коментах, окей?
-
Окей, скажу непопулярне. Можливо Геннадій Вікторович просто намагався впровадити нормальний документообіг і йому не пощастило з формулюванням? Затримки ЗП бувають через обʼєктивні фінансові труднощі, не завжди це злий умисел. Ескалація одразу в держпрацю без спроби вирішити внутрішньо — трохи ядерна відповідь на побутовий конфлікт.
Можливо варто було просто поговорити?
-
Можливо варто було просто поговорити?
Поговорити. За 47 днів затримки. Після 11 місяців роботи.
КЗпП не містить норми «поговори спочатку». Закон містить норму про строки виплати і відповідальність за їх порушення. Автор використав легальний інструмент захисту своїх прав.
Вердикт: ТНМ. Повністю і без застережень.
-
Поговорити ааа. Я теж «поговорив» в 2008-му. Пів року говорив. Ввічливо. З повагою. А потом вони збанкрутували і я отримав 40% боргу через три роки судів.
Отак і поговорив.
Хлопці документуйте все одразу. Розмови залишаються в повітрі гроші теж. Папірці з печаткою — залишаються.
-
обʼєктивні фінансові труднощі
Геннадій Вікторович, це ти? Залогінився з іншого акаунту?
-
Нагадую учасникам треду: не публікуйте конкретні назви реальних компаній без документального підтвердження. Це захищає і вас від позовів про дифамацію, і тред від видалення. Обговорення ситуації — ок. Конкретні звинувачення без доказів — ні.
Автору: тримайте нас в курсі. Кейс модельний, корисний для всіх.
-
UPD: Держпраця провела перевірку. Факт затримки підтверджено. Роботодавцю виписано припис про погашення боргу в 10-денний строк і штраф.
Зарплатний борг повністю погашено 3 дні тому. З компенсацією за затримку — стаття 34 КЗпП. Сума компенсації невелика, але принцип важливий.
Геннадій Вікторович при розрахунку не сказав нічого. Тільки дивився на мене. Я теж мовчав.
Звільнився. Нова робота вже є. ЗП — в день договору.
Папку зі службовими залишив собі. На памʼять. 4 сантиметри корпоративного абсурду.
Все.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login